Koh Nang Yuan - ett snorkelparadis

Nang Yuan
Koh Nang Yuan är den lilla ön som ligger nordväst om Koh Tao. Egentligen består ön av tre mindre öar som binds ihop med en lång sandsträcka. Nang Yuan är en väldigt populär destination för både snorkelfantaster och dykare. Ön känns väldigt thailändsk och när du går iland på Nang Yuan möts du av en lång träbro med pålar ner i vattnet. Bron tar dig mellan de stora klipporna till stranden där du kan njuta av sol och bad eller ge dig ut på snorkling.

Nang Yuans stränder
Koh Nang Yuan har en stor strand som binder samma de tre öarna. Den vita sandstranden är full av små korallbitar i alla möjliga former. Det är dock förbjudet att ta med sig korallerna hem, de hör hemma på stranden. Från strandlängan kan du gå i vattnet på båda sidorna, det är bara att välja! Vattnet är kristallklart och härligt turkost, väldigt inbjudande!
Koh Nang Yuan by night
Koh Nang Yuan är en lugn ö utan barer och diskotek så här består nattlivet av en drink på restortens restaurang. Här väntar en lugn semester!

Dyk och snorkla
På grund av det klara vattnet vid Nang Yuan är snorklingen helt fantastisk här. Du behöver inte gå så långt ut från stranden innan korallreven börjar och alla färgglada fiskar simmar under magen på dig. Det är imponerande att de kan simma så nära, utan att vara rädda! Upptäck alla häftigt formade korallrev och det marina livet som Koh Nang Yuan har att erbjuda.

Att ta sig till Nang Yuan
Till Nang Yuan tar du dig via båt. Speedboats och lite långsammare båtar avgår från Chumphon på fastlandet och från grannöarna Koh Tao, Koh Phangan och Koh Samui. Från fastlandet tar det lite drygt 1,5 timme till Koh Nang Yuan med speedboat.

Boende
Det finns ett fåtal boendemöjligheter på Koh Nang Yuan. Nang Yuan Island Dive Resort erbjuder boende i alla olika prisklasser, från runt 350 kr/natt upp till 3200 kr/natt! Här bor du i små stugor uppe i bergssluttningen för en härlig utsikt över ön eller havet! Resorten har en egen restaurang att slå sig ner på och de erbjuder dykutflykter.Bilder från ön kommer

Video filmer från ön Koh Nang Yuan, Koh Tao

Ön Koh Nang Yuan, Koh Tao
Mest bokade hotellen

Budget hotell


Bookmark and Share


© 2010 kotaoguiden.se | www.kotaoguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: