Thian Bay Beach - Koh Tao

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven:
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd till piren:
Strand Karta:
0,2 Km
Ja
Ja
Nej
Nej
Nej
Nej
2 St
2 Km
Thian Bay Beach Karta
Stranden
På södra Koh Tao ligger Thian Og Bay Beach. En väldigt fin strand med fin sand blandat med små koraller och kristallklart vatten. Stranden är omringad med stora palmer som ger välbehövlig skugga, väldigt tropiskt! Stranden är halvmåneformad och ringas in av grönklädda berg. En väldigt långgrund strand som passar utmärkt för barnfamiljen.

Restauranger/Nattliv
Restauranger och nattliv består av hotellrestaurangerna i området. I övrigt är stranden väldigt lugn, vilket även det gör den till ett utmärkt val för barnfamiljer och för dig som vill ha lugn och ro på semestern.

Shopping
Vid Thian Og Bay Beach finns det ingen shopping. Då får du istället ta dig till Mae Haad Village eller Sairee Village på öns västkust.

Aktiviteter
Hyr en kajak för 250 Baht per timme och paddla ut en bit från stranden. Där kan du sedan guppa runt på ytan med snorkel. Eller så paddlar du vidare till den närliggande stranden Sai Daeng Beach. Utöver det kan du alltid koppla av på stranden och ägna dig åt sol och bad.

Snorkling
Det klara vattnet vid Thian Og Bay Beach passar utmärkt för en liten snorkeltur en bit ut från stranden. Då vattnet är väldigt långgrunt får du gå ut en bra bit för att kunna snorkla, men väl där ute kan du stöta på många intressanta fiskar och koraller. För 100 Baht får du låna utrustningen över dagen.

Att bo här
Det finns några olika resorter att bo på när du kommer till Thian Og Bay. Här ligger vackra Jamahkiri Spa & Resort med en fantastisk utsikt över bukten. Poolområdet är otroligt fint och på resortens område står det djurstatyer av olika slag, exempelvis gorillor.

Ta sig hit
Till Thian Og Bay tar du dig lättast via taxi eller om du kör MC, var försiktig. Det går även att gå på klipporna från resorten som ligger uppe på höjden. Skyltar visar dig vart du ska gå.

Berätta mer om stranden
Thian Og Bay Beach kallas även för Shark Bay. Här simmar det nämligen omkring små hajar som är runt en meter långa. Tittar du ut över havet kan du se deras små hajfenor sticka upp. De är dock inte farliga!

Vi reser vidare till nästa strand söderut Freedom Beach, österut Sai Daeng Beach.

Thian Bay Beach, Koh Tao

Thian Bay.
Video filmer från Thian Bay Beach, Koh Tao

Thian Bay Beach, Koh Tao.Mest bokade hotellenStrand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   Budget hotell


Bookmark and Share


© 2010 kotaoguiden.se | www.kotaoguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: