Ao Tanote Bay Beach - Koh Tao

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven:
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd till piren:
Strand Karta:
0,2 Km
Ja
Nej
Nej
Nej
Nej
Nej
1 St
4 Km
Tanote Bay Beach Karta
Stranden
Tanote Bay Beach är den lilla stranden som ligger på Koh Taos östkust. En väldigt lugn strand som känns uppdelad i två olika stränder. Sanden är finast på den större delen av stranden men är lite grövre än den puderlena sanden man drömmer om. Men vattnet är fortfarande kristallklart och härligt turkost. Det ligger väldigt mycket större stenar på stranden så åker du hit med barn kan det vara en bra idé att hålla ett extra öga på dem runt stenarna. Stranden är inte särskilt långgrund så det finns andra stränder på ön som lämpar sig bättre för barnfamiljer.

Restauranger/Nattliv
Tanote Bay Beach är väldigt lugn så här utgör hotellens restauranger strandens nattliv. På menyerna hittar du både pizza, hamburgare och thaimat. Någonting för alla smaker! Vill du ha lite mer nattliv bör du bege dig till Sairee Beach eller Mae Haad Village.

Shopping
Det finns ingen shopping vid Tanote Bay, än en gång får du bege dig till de större städerna Mae Haad Village och Sairee Village för att spendera dina pengar på nya kläder, väskor, skor och annat smått och gott.

Aktiviteter
Vid Tanote Bay Beach kan du hyra en kajak att upptäcka kusten med. Tänk på att inte paddla iväg för långt om vågorna skulle bli för höga eller mörkret skulle smyga sig på lite för snabbt.

Snorkling
Förutom sol, bad och att paddla kajak kan du även hyra snorkel och simfötter och ge dig ut på äventyr för ett tag. Snorkel finns att hyra för 100 Baht och sedan är det fritt fram att upptäcka alla olika fiskar som passerar precis under magen på dig!

Att bo här
Det finns inte alltför många hotell att bosätta sig på under sin semester här, men Black Tip Dive Resort erbjuder ett väldigt billigt boende. För runt 400 Baht per natt bor du precis vid stranden med en pool där du kan kika ut över havet på samma gång!

Ta sig hit
Huvudvägen mot Tanote Bay är i rätt bra skick, du kan åka både MC och taxi där. Men efter ett tag övergår betongvägen till sandväg i konstant nerförsbacke och då kan det vara säkrare att ta sig en promenad ner för backen till stranden. Ner är det inga problem, det är på vägen upp som din motion sätts på prov! Ta en taxi så slipper du gå lika långt.

Berätta mer om stranden
En rejäl nedförsbacke leder ner till Tanote Bay Beach. Stanna till vid Tanote View Resort för en härlig utsikt ner till bukten. Tänk på att om du vill fota från restaurangen måste du köpa någonting, oavsett om det bara är en flaska vatten. Det är ju några stycken som kommer hit för att fota, varje dag!

Vi reser vidare till nästa strand söderut Ao Leuk Beach, norrut Hin Wong Bay Beach.

Ao Tanote Bay Beach mycket fin liten strand på ön Koh Tao

Ao Tanote Bay BeachMest bokade hotellenStrand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   Budget hotell


Bookmark and Share


© 2010 kotaoguiden.se | www.kotaoguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: