Sai Ree Beach, Koh Tao

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven:
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd till piren:
Strand Karta:
1,5 Km
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
6 St
3 Km
Sai Ree Beach Karta
Stranden
Sairee Beach är den längsta och mest populära stranden på Koh Tao. Här hittar du allt du behöver under din semester! Dykföretag i överflöd, shopping, minimarts, massage, restauranger och barer. Listan kan bli hur lång som helst! Sairee Beach är en härlig sandstrand med vit och mjuk sand. Vattnet är klart och vackert turkost, det lockar till ett dopp eller två! Här viker sig palmerna och sträcker sig ut över stranden. Många longtailbåtar lägger också till här, om du känner för att ta dig vidare till en närliggande strand över en dag.


Restauranger/Nattliv
I Sairee Village, som ligger precis bakom stranden, finns det en uppsjö av olika restauranger och barer att slå dig ner på. Du hittar all sorts mat på menyerna här. Pizza, pasta, thaimat och hamburgare - du väljer! Många restauranger är väldigt mysiga och en del av dem visar filmer varje dag för sina gäster. En trevlig sysselsättning på kvällen! Känner du för lite party finns det en hel del barer av olika slag att besöka. Barer på stranden, barer mitt i stan eller barer med ladyboy-shower. På kvällarna pågår det oftast eldshower på stranden, bland annat vid Lotus Bar.

Shopping
Shoppingen på Koh Tao hittar du bland annat i Sairee Village. Du hittar allt från souvenirer och kläder till solhattar och solglasögon. Listan fortsätter med saronger, flip flops, badleksaker och väskor. Chansen att göra bra fynd i Sairee Village är väldigt stor!

Aktiviteter
Förutom att sola och bada kan du hyra en kajak på stranden att paddla runt med. Longtailbåtarna står även uppradade här för att ta dig till andra delar av ön om du känner för det.

Snorkling
Vill du ge dig ut på snorkling vid stranden finns det snorkel att hyra för runt 80-100 Baht. Korallrevet ligger cirka 100 meter ut från stranden, väldigt lättillgängligt. Längre snorkelutflykter finns att boka som tar dig till de bästa snorkelplatserna runt ön. Med en stor båt kostar det 650 Baht per person och 550 Baht per person för en longtailbåt. I priset ingår transfer från och till ditt hotell, snorkelutrustning, lunch, vatten, kaffe/te och frukt. Turen går att boka på något av alla bokningskontor som finns i Sairee Village.

Att bo här
Det finns många boendemöjligheter vid Sairee Beach, i olika prisklasser. Boende för 500 Baht per natt finns, men då får du oftast räkna med att AC inte ingår utan endast en fläkt samt kallvatten i duschen. På Koh Tao Montra Resort & Spa bor du fint i lyxiga rum eller i en villa vid stranden. Simma runt i resortens pool eller ge dig ut på en dykutflykt. Här kostar ett rum från 786 kr/natt. På Narakaan Boutique Hotel bor du precis vid stranden i något av hotellets 16 fina rum i fyra olika varianter, från 405 kr/natt.

Ta sig hit
Till Sairee Beach tar du dig väldigt enkelt med taxi från Mae Haad Beach där båtarna lägger till. Taxin kostar runt 50 Baht per person om ni åker ett gäng. Vägarna hit är väldigt bra så det är inga problem att köra moped. Det går även att gå mellan Sairee Beach och Mae Haad Beach, det tar runt 15 minuter. Under kvällstid ska du akta dig för bilvägen då en promenad här kan vara farlig.

Berätta mer om stranden
På kvällarna förvandlas Sairee Beach till en mindre version av Koh Phangans fullmånefester. Drinkhinkarna kommer fram, för cirka 200-400 Baht. Stranden fylls med partyglada ungdomar, dock sittandes jämfört med fullmånefesterna. Eldshower står för underhållningen och musiken pumpas ut ur högtalarna. Mycket trevligt!

Vi reser vidare till nästa strand norrut Mango Bay Beach, söderut Mae Haad Beach.

Sai Ree Beach, Koh Tao

Sai Ree Beach på Koh Tao.

Mest bokade hotellenStrand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   Budget hotell


Bookmark and Share


© 2010 kotaoguiden.se | www.kotaoguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: