Sai Daeng Beach - Koh Tao

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven:
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd till piren:
Strand Karta:
0,2 Km
Ja lite
Nej
Nej
Nej
Nej
Nej
1 St
xxx Km + Båt
Sai Daeng Beach Karta

Stranden
På Koh Taos sydöstra kust ligger Sai Daeng Beach. På grund av korallrevet som finns här är stranden full med små korallbitar. Vattnet är klart och turkost med en lite stenig botten, flipflops är att rekommendera vid en promenad i vattnet. Utöver det är Sai Daeng Beach en mysig liten strand omringad av tropisk grönska. Här kan du slå dig ner på någon av de solstolar som finns, helt gratis!


Restauranger/Nattliv
Restaurangerna vid Sai Daeng Beach består av hotellrestaurangerna. Utöver det är Sai Daeng Beach en tyst strand. En bar på stranden finns för den som vill koppla av med en drink i handen framåt kvällen.

Shopping
Det finns ingen shopping vid Sai Daeng Beach. Shoppingen hittar du i Sairee Village eller Mae Haad Village dit du kan ta en taxi från stranden för 100 Baht/person och resa. Taxibilarna har specifika tider då de avgår, klockan 08.30 och 13.30, för att sedan åka tillbaka klockan 10.30 och 16.00 för ytterligare 100 Baht/person.

Aktiviteter
På Sai Daeng Beach råder lugnet utan en massa störande vattenaktiviteter. Kajak finns att hyra för 150 Baht per timme och 700 Baht per dag. Förutom det kan du snorkla eller bara njuta av sol och bad. Paddla ut till den lilla ön Shark Island, det tar lite drygt en halvtimme.

Snorkling
Det går att snorkla precis vid stranden, så länge du är försiktig med korallerna och inte rör dem. Utrustning finns att hyra över dagen, 80 Baht för snorkel och 150 Baht för både snorkel och simfötter. Snorkelutflykter till andra delar av ön går även att boka vid hotellen här. För runt 600 Baht per person ingår det transfer, utrustning, lunch, dricka och frukt på båten.

Att bo här
Sai Daeng Beach erbjuder inte boendemöjligheter i överflöd, men här finns Coral View Resort som erbjuder boende till ett väldigt billigt pris.

Ta sig hit
Det kan vara lite halvsvårt att ta sig till Sai Daeng Beach, men det är absolut inte omöjligt! Huvudvägen är bra så kör du MC är det inga problem. När du svänger in för att ta dig mot Sai Daeng Beach övergår dock betongvägen till sandväg som är gropig och stenig på sina ställen. Tar du en taxi är det inga problem, men kör du MC och är lite ovan kan det vara bra att ställa mopeden och promenera resten av vägen. Sista biten till stranden består av den mest branta backen du någonsin stött på. Ett riktigt motionspass att ta sig både upp och ner för!

Berätta mer om stranden
På stranden finns skyltar som talar om för dig att du ska vara försiktig om korallerna som finns ute i vattnet. En skylt talar även om vad du kan göra för att bevara korallerna, som människorna på Koh Tao är otroligt rädda om!

Vi reser vidare till nästa strand västerut Thian Og Bay Beach, norrut Ao Leuk Beach.

Sai Daeng Beach, Koh Tao

Mycket trevligt ställe för den som är intreserad av bad och lugn.Video filmer från Sai Daeng Beach, Koh Tao


Beautiful beach in Koh Tao.Hotell att BokaStrand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   Budget hotell


Bookmark and Share


© 2010 kotaoguiden.se | www.kotaoguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: