Mae Haad Beach, Koh Tao

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven:
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd till piren:
Strand Karta:
0,9 Km
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
10 St
0 Km
Mae Haad Beach Karta

Stranden
Mae Haad Beach ligger söder om Sairee Beach på öns västkust. Det är här alla färjor kommer och går från andra öar och fastlandet. Den delen av stranden där pirerna är lämpar sig inte så bra åt sol och bad, men om du går en bit åt sidan möts du av härligt len sand och klart vatten att ta ett dopp i. Mae Haad Beach är väldigt långgrund vilket passar barnfamiljer alldeles utmärkt.

Restauranger/Nattliv
I Mae Haad Village finns det många restauranger och barer att slå dig ner på för en bit god mat och någonting svalkande att dricka. Här hittar du all världens mat, allt från mexikanskt och italienskt till thailändskt och västerländskt.

Shopping
I staden finns det många butiker där du kan hitta allt från kläder till souvenirer. Är du sugen på att shoppa under din tid på Koh Tao är det Mae Haad Village eller Sairee Village du ska besöka. Skor, väskor, solglasögon, vykort, solhattar, badleksaker. Listan fortsätter.

Aktiviteter
På Mae Haad Beach finns det mycket att sysselsätta sig med. Förutom att hyra en kajak att paddla runt i kan du i rätt väder testa på vindsurfing eller hyra en jetskii att köra runt med. Prata med bokningskontoren i staden så hjälper de dig!

Snorkling
Det går att snorkla vid Mae Haad Beach och har du inget eget cyklop finns det att låna, simfötter också, för 50 Baht styck. Under lågvatten får du räkna med att du får gå en rätt bra bit ut för att kunna guppa runt på ytan och upptäcka undervattenslivet.

Att bo här
Det finns många olika hotell att boka i Mae Haad, i olika prisklasser. På Sensi Paradise Beach Resort bor du riktigt bra med närhet till piren när det är dags att lämna Koh Tao. Självklart har resorten en egen pool att svalka sig i!

Ta sig hit
Till Mae Haad Beach kan du ta dig med båt från Koh Phangan och Koh Samui, eller från Chumphon på fastlandet. Det finns både speedboats och långsammare båtar för att ta sig hit. Vägarna till Mae Haad är väldigt bra så befinner du dig på andra stränder på ön tar du dig lätt hit via taxi eller MC.

Berätta mer om stranden
Mae Haad var från början en liten fiskeby och trots alla turister som kommer hit varje dag och all den utveckling i form av butiker och kontor som hittat hit så har byn ändå lyckas behålla den lilla fiskebyns charm.

Vi reser vidare till nästa strand norrut Sairee Beach, söderut Jansom Bay Beach.
Mae Haad Beach, Koh Tao

Här anländer alla båtar från andra öar och fastlandet till Koh Tao.


Video filmer från Mae Haad Beach, Koh Tao

Mae Haad BeachMest bokade hotellenStrand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   Budget hotell


Bookmark and Share


© 2010 kotaoguiden.se | www.kotaoguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: