Ao Leuk Beach - Koh Tao

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven:
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd till piren:
Strand Karta:
0,5 Km
Ja lite
Ja
Nej
Nej
Nej
Nej
0 St
xxx Km + Båt
Ao Leuk Beach Beach Karta

Stranden
Ao Leuk Beach är en väldigt fin strand med lite grövre sand som övergår till den lenaste sanden ner mot vattnet. På stranden ligger en del större stenar vilket gör det viktigt för barnfamiljer som kommer hit att hålla ett extra öga på barn som springer omkring. Den långgrunda stranden passar däremot utmärkt för barnfamiljer. Det är en rätt så liten strand som möter det kristallklara, turkosfärgade vattnet. Grönskande berg omringar och ramar in stranden. Förutom alla stenar som ligger utspridda över stranden och ut i vattnet är Ao Leuk Beach perfekt!


Restauranger/Nattliv
Restauranger och nattliv flockas inte vid Ao Leuk Beach. Det finns en restaurang på stranden där du kan slå dig ner på dynor vid de låga borden och blicka ut över stranden och havet. Här hittar du pasta, thaimat och hamburgare på menyn. Du kan även ta dig någonting gott att dricka, men mer nattliv än så blir det inte här.


Shopping
Vid Ao Leuk Beach finns det ingen shopping. Vill du shoppa får du ta dig till Mae Haad Village eller Sairee Village på öns västkust.

Aktiviteter
Ao Leuk Beach är en väldigt lugn strand som tillåter dig att varva ner. För 150 Baht per timme eller 600 Baht per dag kan du hyra dig en egen kajak att paddla runt i. Hyr också en snorkel med simfötter för 100 Baht, 50 Baht om du bara vill ha snorkeln, och upptäck Ao Leuks marina liv.

Snorkling
Vill du inte hyra snorkel och ge dig ut på egna äventyr vid stranden finns det snorkelturer att boka vid strandens restaurang. För 550-650 Baht får du åka ut på en heldag full av färgglada fiskar, häftiga korallrev och kristallklart vatten. I priset ingår lunch, frukt, vatten och snorkelutrustning.

Att bo här
Enklare boende finns på stranden, dock inte i överflöd.

Ta sig hit
Huvudvägen fram till Ao Leuk Beach är väldigt bra så hit tar du dig lätt via bil eller MC. Den sista biten är dock lerväg med mycket gropar och stenar. Känner du dig osäker är det bättre att parkera MCn vid huvudvägen och gå 5-10 minuter ner till stranden. Det går att köra ner en bit för att parkera längre ner och sedan gå återstående sträcka till stranden. Kommer du från Mae Haad svänger du in vid Koh Taos Animal Clinic. Det är samma väg som mot Tanote Bay.

Berätta mer om stranden
Vid Ao Leuk Beach brukar dykkurser ibland hållas, vilket kan vara roligt att titta på från strandkanten!

Vi reser vidare till nästa strand söderut Sai Daeng Beach, norrut Tanote Bay Beach.

Ao Leuk Beach mycket fin liten strand på ön Koh Tao

Mycket trevligt ställe för den som är intreserad av vatten.


Bild från stranden Ao Leuk Beach på östra sidan av ön.


Video filmer från Ao Leuk Beach, Koh Tao


Perhaps the most beautiful beach in Koh Tao. Eller vad tror du?
Ao Leuk Beach är en av våra favorit stränder på Koh Tao.Mest bokade hotellen
1. Ao LeukStrand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   Budget hotell


Bookmark and Share


© 2010 kotaoguiden.se | www.kotaoguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: